Första spadtagetJa då var vi igång!

Efter månader av förberedelse och förväntan var det så äntligen dags att skrida till verket. Vägen hit har definitivt inte varit rak och jämn som en motorväg, snarare tvärtom! Vi har sprungit längsmed en krokig grusväg där vi stundtals snubblat ner i diket för att snabbt resa oss upp, borstat av oss och sprungit vidare med en ny erfarenhet i bagaget.

    Med 9 veckors praktik i ryggen, på allt från små handelsträdgårdar och botaniska trädgårdar till stensätteri över hela Sverige, har vi också haft, och har fortfarande i viss mån, ett massivt arbete med att samla in sponsorer som vill, kan och vågar sponsra oss med allt vad vi behöver för att kunna bygga våra 5 trädgårdar.

    Det har i vissa fall gått väldigt dåligt, allra helst när det gäller virket. Stora landsomspännade trävaruföretag har gett oss korgen direkt och inte ens velat skänka en bräbit...

    Surt sa räven!


Däremot kan man bara häpna och förvånas över hur vissa företag, stora som små, bara sträcker ut sina händer och säger: "Javisst, vi hjälper gärna till!"

    Benders i Bålsta är ett utav dessa företag, och är även en utav våra huvudsponsorer. Vi tackar och bockar å det ödmjukaste över er generositet och ert trevliga bemötande och hanterande av oss trädgårdsmästarstudenter. Utan er sten hade de flesta utav våra trädgårdar inte blivit till det vi velat att de skulle bli.

    Mälarträ i Enköping är ett annat fantastiskt företag som har gjort det möjligt för oss att bygga träkonstruktioner som blir pricken över i:et, och det i sista sekund också!


Men dagen till ära, närmare bestämt torsdagen den 28:e maj, bjöd vädergudarna på ett smakprov över hur prövande det kan vara att ha ett yrke där man är utsatt för väder och vind. Eller så var det kanske ett slags inträdesprov?

    Var alla kvar fram till lunch i det regniga och gråkalla vädret hade vi gjort oss förtjänta av en eftermiddag full av sol och härlig energi! =]


Lisa är inte alltför nöjd med morgonens väder...


Morgonen och förmiddagen var grå och regnig.
Materialet är avlastat och det är dags att sätta igång!Malin, Susann, Elisabeth, Malin och Kristina kastade sig ner i jordenVår anläggningslärare Lennart Korén diskuterar med grupp 3Lennart Andersson visar på hur vibbroplattan fungerar för
Lisa och KristinMaja-Lisa har grävt en grop och gjort en STOR hög - ovädret
hotar i bakgrunden...Anna föddes till vibbförare! =]Här kommer den duktige chauffören med vår sten från Benders - å så spännande!Malin och Susann visar var skåpet ska stå - Girlpower!


Med vänliga hälsningar,
Louise

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Åh, vad kul att ni är igång! Det ska bli jättespännande att följa ert bygge!!Lycka till önskar Madeleine från Träd E

2009-05-30 @ 10:39:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0