Dag 2

Fredagen fortsatte i samma stil som torsdagseftermiddagen - d v s full sol som värmde mycket, lite för mycket kanske med tanke på den rodnande hudfärg somliga sprang omkring med framåt eftermiddagen..!
    Efter ett kortare morgonmöte tuffade vi vidare och tog vid där vi slutade igår med arbetena i respektive trädgård. Flitens låga lyste verkligen och alla har gjort bra ifrån sig under dagen!

    Vi vill redan nu rikta ett stort tack till Enköpings kommun, och speciellt Eva från parkavdelningen som med sin traktor servat oss med allsköns material vi behövt under dessa hitintills två hektiska dagar vi arbetat, och mer lär det bli då vi kastar oss in i nästa fullspäckade byggvecka med samma iver.Robert har koll på avvägningenElisabeth sätter ut naturstenVi är som myror med pågående arbete överallt!Jonas och Monica mumsar på frukt.
Kanske en present till Jonas då han fyllde år idag - Grattis!Helt plötsligt har en björkskog vuxit upp!Love, peace and understanding - Louise försöker sprida en god stämningKarin, Johanna, Louise och Åke - 4st tappra krigare som utförde arbete långt
efter det att de andra gått hem.


Nu tar vi helg och hoppas på fint väder och önskar alla ett trevligt veckoslut!

Med vänliga hälsningar,
Louise


Första spadtagetJa då var vi igång!

Efter månader av förberedelse och förväntan var det så äntligen dags att skrida till verket. Vägen hit har definitivt inte varit rak och jämn som en motorväg, snarare tvärtom! Vi har sprungit längsmed en krokig grusväg där vi stundtals snubblat ner i diket för att snabbt resa oss upp, borstat av oss och sprungit vidare med en ny erfarenhet i bagaget.

    Med 9 veckors praktik i ryggen, på allt från små handelsträdgårdar och botaniska trädgårdar till stensätteri över hela Sverige, har vi också haft, och har fortfarande i viss mån, ett massivt arbete med att samla in sponsorer som vill, kan och vågar sponsra oss med allt vad vi behöver för att kunna bygga våra 5 trädgårdar.

    Det har i vissa fall gått väldigt dåligt, allra helst när det gäller virket. Stora landsomspännade trävaruföretag har gett oss korgen direkt och inte ens velat skänka en bräbit...

    Surt sa räven!


Däremot kan man bara häpna och förvånas över hur vissa företag, stora som små, bara sträcker ut sina händer och säger: "Javisst, vi hjälper gärna till!"

    Benders i Bålsta är ett utav dessa företag, och är även en utav våra huvudsponsorer. Vi tackar och bockar å det ödmjukaste över er generositet och ert trevliga bemötande och hanterande av oss trädgårdsmästarstudenter. Utan er sten hade de flesta utav våra trädgårdar inte blivit till det vi velat att de skulle bli.

    Mälarträ i Enköping är ett annat fantastiskt företag som har gjort det möjligt för oss att bygga träkonstruktioner som blir pricken över i:et, och det i sista sekund också!


Men dagen till ära, närmare bestämt torsdagen den 28:e maj, bjöd vädergudarna på ett smakprov över hur prövande det kan vara att ha ett yrke där man är utsatt för väder och vind. Eller så var det kanske ett slags inträdesprov?

    Var alla kvar fram till lunch i det regniga och gråkalla vädret hade vi gjort oss förtjänta av en eftermiddag full av sol och härlig energi! =]


Lisa är inte alltför nöjd med morgonens väder...


Morgonen och förmiddagen var grå och regnig.
Materialet är avlastat och det är dags att sätta igång!Malin, Susann, Elisabeth, Malin och Kristina kastade sig ner i jordenVår anläggningslärare Lennart Korén diskuterar med grupp 3Lennart Andersson visar på hur vibbroplattan fungerar för
Lisa och KristinMaja-Lisa har grävt en grop och gjort en STOR hög - ovädret
hotar i bakgrunden...Anna föddes till vibbförare! =]Här kommer den duktige chauffören med vår sten från Benders - å så spännande!Malin och Susann visar var skåpet ska stå - Girlpower!


Med vänliga hälsningar,
Louise

RSS 2.0